in

Sportske.net – Skandalčina – Doživotna suspenzija za dvojicu srpskih košarkaša!

Sportske.net – Skandalčina – Doživotna suspenzija za dvojicu srpskih košarkaša!

Srpski košarkaš Marko Radonjić doživotno je suspendovan iz košarke zbog klađenja i manipulacije rezultata na sportskim događajima.

Ova suspenzija se odnosi na sva FIBA takmičenja. 

Kako prenosi Meridian sport, on je na 23 strane dobio pojašnjenje ove odluke. 

Radonjić je u Bugarskoj saznao za ovu suspenziju, gde nastupa za ekipu Balkana.

Tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, Borac iz Čačka, Dinamik, Novi Pazar, FMP i Balkan iz Botevgrada. 

Pored njega, doživotno je suspendovan i Stefan Šajin, koji je završio karijeru, a vrlo verovatno je da će mu biti uopšteno zabranjeno da se na bilo koji način bavi košarkom. Šajin nije učestvovao u nameštanju utakmica u srpskim klubovima. Inače, reč je o nekadašnjem košarkašu Vojvodine. Osim za njih nastupao je još za Spartak, Dinamik, Mladost, CSM Medijaša i Škriljeva.

Zbog učešća u nedozvoljenim radnjama u vezi klađenja kažnjeni su još Aleksandar Ilikić, Ljubomir Čampara i Nikola Pavlović, međutim njihova sankcija je blaža u odnosu na prvu dvojicu.

Čampari kazna važi do 7. avgusta 2025, Ilkiću do 20. juna 2028, dok će Pavloviću isteći 23. jula 2031. godine.

Ilikić je tokom nastupao za Tamiš, Napredak iz Aleksinca, Slobodu iz Užica i Spartak, Čampara je pored iskustva u Vojvodini, Tamišu i Metalcu nastupao i u inostranstvu u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Češkoj i Norveškoj, dok je Pavlović bio član Vršca, Mege, Smedereva, Radničkog, Vršca i Zlatibora.

Kazna se inače odnosi na obavljanje bilo koje funkcije u klubu ili savezu povezanom sa FIBA, kao i učešće u bilo kakvim aktivnostima.

Osim njih, suspenziju trenutno odrađuje i hrvatski košarkaš Josip Barnjak, kao i crnogorski sudija Kasim Bajrović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /