in

Sportske.net – TABELA EL – Partizan više ne zavisi od samog sebe, nego (i) od Zvezde!

Sportske.net – TABELA EL – Partizan više ne zavisi od samog sebe, nego (i) od Zvezde!

Iako nije kompletirano kolo u Evroligi stvari oko plasmana Partizana u plej-in su se dodatno zakomplikovale večeras i više nisu pod kontrolom crno-belih.

Ekipa Željka Obradovića “prokockala” je trijumf protiv Olimpijakosa u “Areni” kojim bi držala sve u svojim rukama pred poslednja dva kola, ali sada to više nije slučaj.

Tako je Partizan posle večerašnjih utakmica tek 13. sa skorom 14-18 koliko imaju i Žalgiris, Armani i Valensija koji se nalaze na 11, 12 i 14. mestu.

Deseto mesto koje vodi u plej-in sada drži Efes sa pobedom više od crno-belih, dok je deveta Baskonija sa dva trijumfa više.

Što znači da od Turaka i Španaca sve zavisi, ukoliko Efes dobije preostale dve utakmice protiv Fenera u gostima i Crvene zvezde kod kuće biće ispred Partizana, dok je timu Duška Ivanovića potreban još jedan trijumf na gostovanjima Virtusu i Real Madridu.

Partizan je bolji od obe ekipeu međusobnom skoru, ali je potrebno doći do njega. Za početak pobediti dve preostale utakmice, Albu u Berlinu i Valensiju kod kuće, bez toga šanse su minimalne.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /