in

Sportske.net – Voša, Čuka ili Radnički

U preostala dva kola preliminarnog dela sezone u Superligi možda i najzanimljivija trka biće za četvrto mesto na tabeli uoči plej-ofa, a za tu poziciju se bore Vojvodina, Čukarički i kragujevački Radnički 1923.

Ove tri ekipe posle 28 odigranih kola imaju po 44 osvojena boda, pa je prilika da pogledamo kakav im je raspored do plej-ofa, kao i ko od njih ima najbolji međusobni skor.

Najpre da pogledamo kakve su rezultate ostvarili u međusobnim okršajima od početka sezone:

Čukarički – Vojvodina 2:2

Vojvodina – Čukarički 1:1

Vojvodina – Radnički 2:1

Radnički – Vojvodina 2:1

Radnički – Čukarički 1:2

Čukarički – Radnički 4:1.

Dakle, ako bi i po završetku 30. kola ove tri ekipe bile izjednačene po broju bodova, četvrto mesto bi zauzela ekipa Čukaričkog (ukupno 8 bodova u ovom ”krugu”), peta bi bila Vojvodina (5 bodova u međusobnim duelima), a Radnički šesti (tri boda).

Ali, ako pogledamo raspored u naredna dva kola do početka plej-ofa, videćemo da, objektivno, Radnički ima najpovoljniji raspored, Vojvodina nešto lakši, a Čukarički najteži!

To, konkretno, izgleda ovako:

29. kolo

Železničar – Vojvodina
TSC – Čukarički
Radnički 1923 – Spartak

30. kolo

Vojvodina – TSC
Čukarički – Partizan
Voždovac – Radnički 1923.

Složićete se, biće veoma zanimljiva ova trka, pogotovo ako Kragujevčani za vikend na ”Čika Dači” savladaju ekipu Spartaka koja je prilično uzdrmana posle poraza na svom terenu od niškog Radničkog.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /