in

Srbija preslišala i Poljsku – šesta pobeda zaredom na SP!

Srbija preslišala i Poljsku – šesta pobeda zaredom na SP!

Srbija je zadržala prvo mesto u grupi sa maksimalnim učinkom od svih šest pobeda i 17 bodova, druge su SAD sa pet pobeda i 15 bodova, trećeplasirana Turska takođe ima pet pobeda i 14 bodova, četvrta je Kanada sa četiri pobede i 11 bodova, četiri pobede ima Tajland na petom mestu, a slede Dominikanska Republika i Poljska sa po tri pobede i poslednjeplasirana Nemačkan sa dve pobede.

Četiri najbolje selekcije plasiraće se u četvrtfinale, a prvi kriterijum prilikom određivanja plasmana u grupi je broj pobeda, a ne bodova.

U duelu protiv Poljske aktuelne prvakinje sveta prikazale su veoma dobru igru i potpuno su nadigrale domaću selekciju, ali su u završnicama prva dva seta imale padove, koji ih ipak nisu skupo koštali.

Selektor Danijele Santoreli sigurno će biti zadovoljan načinom na koji su odbojkašice Srbije počinjale setove, ali će imati primedbe zbog opuštanja i pada koncentracije, pogotovo u prvom setu, kada smo posle vođstva od 21:15 umalo izgubili taj deo meča.

Reprezentacija Srbije je bila efikasnija u napadu, gde je osvojila sedam poena više od protivnica, jedan poen više je imala iz bloka, a napravila je sedam grešaka manje.

Srbija se sutra od 19 časova sastaje sa Dominikanskom Republikom, koja je danas izgubila od SAD sa 3:1.

Srbija: Buša 8, Lazović, Drča 5, Popović, Mirković, Mihajlović, Pušić, Bjelica, Aleksić 2, Stevanović 13, Jegdić, Bošković 19, Milenković, Lozo 7.

Poljska: Štencl, Obijala, Alegjerska 5, Korneluk 7, Vitkovska, Galkovska, Gorecka 2, Stisijak 15, Fedusio, Vološ, Slagovska 3, Venerska, Rozanski 15.