in

Šta je Panterov najveći problem ove sezone?

Šta je Panterov najveći problem ove sezone?

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Armanija… Vladimir Micov je sinoć u emisiji ”U obruču” na Areni sport komentarisao aktuelni učinak naših evroligaša.

Šta je rekao o igri Crvene zvezde možete da čitate OVDE, a imao je šta da prokomentariše i kada je Partizan u pitanju.

”Ono što sam video, poredeći sa prošlom sezonom, ta konstantnost je veliki problem. Očigledan je minus što nemaju čistog plejmejkera, ali opet to su dobri igrači i ne slažem se ocenom da je ono bio ‘sticaj okolnosti’ sa Real Madridom (poraz u plej-ofu Evrolige i pored vođstva od 2:0 u pobedama nad Realom, prim. aut.)”, izjavio je Micov.

Posebno se osvrnuo na učinak kapitena Kevina Pantera od koga se očekivalo više nego prošle sezone, ali on to za sada uglavnom ne pokazuje, iako prosečni učinak od 14.5 poena, uz indeks korisnosti 12.5 i nije tako loš.

”Kevin Panter? Šta da mu zameriš… Ne krije se, nekad uđe, nekad ne uđe. Ima malo drugačiju ulogu u Partizanu za koju ja lično mislim da mu ne leži. Trebalo bi da se drži svoje igre. Ovo što se traži da igra ‘pik en rol’ ga troši, nije takav igrač, nema prava rešenja, samo mora da se nađe uloga i bolje je kad više šutira”, smatra Micov.

On je sa Panterom i Ledejem igrao zajedno u Armaniju, pre nego što su dvojica Amerikanaca ”u paketu” pojačala Partizan. 

”Ledej i Panter su uhvatili kontinuitet u Partizanu, a ako to radiš ne možeš da ostaviš traga. Ledej je pre stalno menjao klubove. Pokazao se sada, ima veliku minutažu i ima malo problema ako čuva brže četvorke, ali kada šutne, odigra leđima, ima dobru energiju. Naravno, ima oscilacija i kod njega. Opet, nerealno je da se igraju sezone bez greške. Dve utakmice odigraš na Balkanu i na meti si”, ističe Micov.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /