in

Stojković: Borili smo se da budemo u odabranom društvu

Stojković: Borili smo se da budemo u odabranom društvu

Stojković je doputovao u Frankfurt gde će danas biti održan žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje je na programu 2024. godine u Nemačkoj.

“Borili smo se da budemo u ovom položaju i u odabranom društvu, zar ne. Prija mi da vidim ljude iz sveta fudbala, prijatelje koje dugo nisam sreo, da popričamo o fudbalskim temama, ali najvažnije je da smo deo velikog događaja kao što je žreb za naredno EP”, rekao je Stojković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Stojkoviću su po ulasku u hotel “Vestin” prišli poznanici iz Italije, trener Đani de Bjazi i novinar “Gazete delo Sporta” Fabio Likari.

“De Bjazi je selektor Azerbejdžana i imao je priliku u kvalifikacijama da se uveri u naš kvalitet. Obojica su čestitala i pohvalila igru naše reprezentacije, što svakako imponuje”, dodao je selektor Srbije.

Stojković je u Frankfurt doputovao direktno iz Londona, gde se sreo i razgovarao sa najboljim strelcem u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala Aleksandrom Mitrovićem.

“Želeo sam na licu mesta da se vidim sa Mitrom i da popričamo o njegovoj povredi. Zanimalo me o čemu se konkretno radi. On je protiv Švedske u Beogradu dobio udarac zbog čega je morao da napusti teren. Očigledno je bio nezgodan udarac koji je ostavio traga i čim je osetio bol na utakmici protiv Njukasla zatražio je izmenu. Oseća i dalje bol u tetivi, pauziraće još neko vreme, nadam se ne dugo i siguran sam da će se oporaviti kada to bude najvažnije. Pričali smo o povredi, ali i o onome što nas očekuje uskoro na SP u Kataru”, zaključio je Stojković.

Žreb kvalifikacija za EP biće održan sutra u 12 sati u Frankfurtu.