in

Stojković i delegacija FSS u Diseldorfu: “Nekima smeta 26 fudbalera na EURO, ali većina je za”

Pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj, UEFA je organizovala završnu edukativnu radionicu na kojoj su između ostalog učestvovali i selektori reprezentacija koje su izborile plasman na EURO 2024.

U Diseldorfu se našla i delegacija Fudbalskog saveza Srbije, a svoje impresije za sajt FSS preneo je selektor Srbije Dragan Stojković.

“Ono što nas je najviše interesovalo, to je broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana jedan optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. 

Mislim da će taj predlog proći, naravno moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je naravno i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se skoncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku za EURO”, ocenio je Stojković.

Selektor je istakao i da je imao niz razgovora sa selektorima zemalja učesnika poput Engleske Geretom Sautgejtom, Slovenije Matijažom Kekom, Francuske Didijeom Dešanom…

“Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali. Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer-pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača”, rekao je Stojković, koji je dodao da je predavanje održao i predsednik Sudijske komisije UEFA Roberto Roseti.

“Imali smo zaista jedan kvalitetan sastanak, Roberto Roseti je upoznao sve selektore sa mnogim stvarima koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Stvari vezane za suđenje, uopšte za tehnologiju koja će biti podignuta na najviši mogući nivo, kada su u pitanju VAR odluke i uopšte ponašanje sudija na terenu, igrača, svih aktera, šta će se tolerisati, a šta neće. Jedan vrlo, vrlo dobar i koristan sastanak”, smatra Stojković.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /