in

Teniserke Srbije u Portugalu za plasman u plej-of Bili Džin King kupa

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je u Portugaliju, gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila, očekuju dueli u Prvoj grupi Evro-afričke zone za plasman u plej-of Bili Džin King kupa.

Selektor Dušan Vemić je na turnir Prve grupe Evroafričke-zone, poveo Miu Ristić (334. na VTA listi u singlu i bez plasmana u dublu), Lolu Radivojević (369, 922), Elenu Milovanović (488, 499), Aleksandru Krunić (530, 109) i Ninu Stojanović.

Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider C grupe, a na žrebu 7. aprila dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), domaćina Portugalije (50) i Danske (51).

Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe.

Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /