in

Trener Efesa o Zvezdi: ”Znamo šta nas čeka…”

U četvrtak i petak će biti odigrane utakmice poslednjeg kola Evrolige, a najveće interesovanje izaziva duel u Istanbulu gde će Efes sutra dočekati Crvenu zvezdu.

Ako Zvezda pobedi, Partizan će dobiti priliku da pobdom nad Valensijom dan kasnije izbori plasman u plej-in, a pobeda Efesa bi značila i Partizanov oproštaj od Evrolige za ovu sezonu.

Efes je veći deo sezone proveo u donjem delu evroligaške tabele, ali je njegov uzled počeo od kada je ekipu preuzeo hrvatski trener Tomislav Mijatović.

On je pred duel sa Zvezdom govorio u intervjuu za ”Sportal” i tom prilikom je izneo niz pohvala na adresu crveno-belih, a posebno je pohvalio Miloša Teodosića.

”Naš nivo pripreme, spremnosti i respekta prema Zvezdi je na najviše mogućem nivou. Iz razloga što se pre svega radi u ekipi koja je dobro vođena, ekipa ima jedan veliki broj igrača koji igraju i znaju igrati na visokom nivou. Igraju svaku utakmicu u svom nekakvom ritmu sa svojim ciljevima, a imaju individualni kvalitet, imaju timski poredak. 

To je ekipa koja zahteva apsolutno maksimalnu, ne samo koncentraciju, nego pripremu. Mi znamo da nas čeka teška utakmica. Svi naši igrači i svi u klubu se maksimalno pripremamo za takvu utakmicu. Naravno, sama utakmica i važnost utakmice za vas, to od nas zahtevaju. Evroliga je to, svaka utakmica je veoma bitna. Ovo je iduća koja nama jako puno, daj Bože, donosi. Iz toga razloga smo u jednoj fazi maksimalne pripreme”, rekao je Mijatović.

A onda se pozabavio konkretnim imenima…

”Mislim da ja nisam ni prvi, ni zadnji, ni jedini koji će sad neku novost reći o Milošu Teodosiću kao jednom od plejmejkera i bekova koji je obeležio i obeležava evropsku košarku. Mi svi koji ga pratimo i koji smo uključeni u utakmice protiv njega znamo koja je to idealna vrednost i kakav je to igrač, tako da Zvezda nije samo Miloš Teodosić, da se ne bi sad i tu zavaravali. 

Miloš Teodosić svakako donosi ekstra kvalitet, ne samo Zvezde, nego bilo koje ekipe za koje igra, ali ponavljam, Zvezda ima i sjajne igrače koji su pravili i prave razliku, igrali su velikim klubama u Evropi u zadnjih desetak godina. 

Ne govorim sad samo o Teodosiću i o Nedoviću, naravno, govorim o Luki Mitroviću koji je jedan stub Zvezde u zadnjih par godina, do stranaca koji su velika imena i testirana imena na evropskoj sceni. Tako da mi znamo da nas čeka veoma ozbiljan protivnik. 

Svi mi Zvezdu apsolutno respektiramo, znamo šta nama ta utakmica znači, ponavljam, i s tog razloga se pokušavamo najbolje pripremiti kako bi mi ispunili naš cilj, za koji radimo i za koji smo do sada radili mukotrpno i jako. Nadamo se da će nam se to se pozitivno vratiti”, poručio je Mijatović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /