in

Урошевић: Борба за титулу биће још жешћа

Разлог је чињеница да ће првак Србије изборити директан пласман у Лигу шампиона у сезони 2023/24.

Партизан ће сезону отворити гостовањем Јавору у суботу, 9. јула, у 20 часова.

“Очекују нас, у првих неколико кола, незгодна гостовања и пут који никада није лак, као што је Ивањица у првом колу. Али, навикли смо да морамо да се боримо од првог до последњег кола, без права на пораз. Зато су нам од изузетног значаја наши навијачи, за које бих волео да, на свакој утакмици у Хумској, испуне трибине од првог до последњег места. Прошле године смо освојили 98 бодова, дошли до осмине финала Лиге конференција, али је недостајало то “нешто”. А то “нешто”, осим мало спортске среће, су управо они”, изјавио је Урошевић за клупски сајт црно-белих.

“Колико год њима било тешко, нама је дупло теже у непрекидној борби. Надам се да ће бити уз нас на свакој утакмици! Ове године је улог још већи јер првак иде директно у Лигу шампиона, тако да борба тек почиње и биће жешћа него прошле године”, рекао је Урошевић.

Клуб из Хумске у нову сезону ући ће са новим тренером. Александра Станојевића на клупи заменио је Илија Столица.

“Направљен је огроман рез. Дошли су и нови шеф стручног штаба, неколико нових играча, а уједно су и нови тактички захтеви. Како је десеторици играча истекао уговор, уз децу из наше школе, могу рећи да сам задовољан тиме шта смо показали, уз наравно жељу да добијемо још појачања да бисмо били прави. Љуба Фејса је ове сезоне показао зашто је дошао у Партизан и каква је играчка величина, док су се Андраде, као и Филиповић, за свега неколико утакмица одлично уклопили у тим”, рекао је Урошевић.