in

Vigins ponovo van ekipe Golden stejta zbog porodičnih problema

Košarkaš Golden stejt Voriorsa Endru Vigins biće van ekipe na neodređeno vreme usled velikih porodičnih problema, javlja novinar “Atletika” Šams Kanaria.

“Rečeno mi je da se Endru Vigins trenutno bavi ozbiljnim porodičnim stvarima i brine o njima. Voriorsi mu daju prostor, daju mu vremena. Očekuje se da će se Endru Vigins vratiti u nekom trenutku ove sezone. Oni su optimisti u vezi sa tim, ali takođe razumeju da on prolazi kroz ovaj proces”, kaže Kanarija o prvom piku NBA drafta 2014. godine.

Ovo nije prvi put da se Vigins suočava sa ličnim izazovima, pošto je propustio dvomesečni period prošle sezone iz neotkrivenih ličnih razloga, za koje je Karania kasnije otkrio da je vezan za njegovog oca, Mičela Viginsa, koji je imao ozbiljnu medicinsku situaciju.

Uprkos naporima u početku sezone zbog kojih ga je trener Stiv Ker stavio na klupu, Vigins je pronašao svoj ritam u poslednjih osam utakmica, tokom kojih je beležio 14,6 poena i 4,1 skok.

Sa Voriorsima je osvojio prsten 2022, a u karijeri je igrao još za Minesota Timbervulvse.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /