in

Više od 500 takmičara na Međunarodnom plivačkom mitingu “Zmaj 2022“

Više od 500 takmičara na Međunarodnom plivačkom mitingu “Zmaj 2022“

Pozdravljajući prisutne Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo što se, nakon dve godine pauze izazvane pandemijom, plivački miting “Zmaj” ponovo održava i okuplja preko 500 takmičara iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Veoma mi je drago što danas prisustvujemo prvom zvaničnom takmičenju na olimpijskom bazenu, nakon rekonstrukcije, u okviru kojeg će se koristiti nova oprema, najsavremenije plivačke platforme sa startnim blokovima. Drago mi je što su učesnici ovog turnira deca i jedva čekam da čujem njihove utiske. Nama je važno da upravo mlade ljude motivišemo da se bave sportom i da im omogućimo što bolje uslove za to, zato podržavamo ovakva takmičenja i zato je Novi Sad uvek dobar domaćin sportistima iz cele Srbije, a i šire izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U okviru Plivačkog mitinga „Zmaj 2022“ takmiče se deca u uzrasnim kategorijama: pioniri, kadeti, juniori i seniori, u disciplinama 50 kraul, leđno, prsno i delfin, 100 metara kraul, leđno, delfin i prsno, 200 m mešovito i 200 m slobodno.