in

Za budućnost srpskog fudbala ne moramo da brinemo

Novi Sad –

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje za manje od mesec dana, a mi ćemo pričati o igračima koji će možda za 20 godina igrati na Mundijalu. Fudbal je sjajna sportska igra gde deca predškolskog uzrasta mogu da razvijaju motoričke sposobnosti. Najmlađi fudbaleri vredno treniraju da osvoje Svetski šampionat 2042. godine.

Veliki broj dece se već u predškolskom uzrastu uključuje u organizovane sportske programe. Savet stručnjaka je da deca prvo ovladaju elementima koji su sadržani u takozvanim bazičnim sportovima – gimnastici, atletici i plivanju, ali predškolci najviše vole sportske igre, a pre svega – fudbal.

Upravo zato, fudbalski treneri ističu prvo rad na razvoju motoričkih sposobnosti, a sam trening bi trebalo da bude jedna velika igra.

Uskoro počinje i Svetsko prvenstvo u fudbalu, a mali igrači su sigurno i najverniji navijači. U sportu vide svoje idole i nadaju se da će za dve decenije biti učesnici Mundijala.

Sudeći prema motivaciji najmlađih igrača, za budućnost fudbala ne moramo da brinemo. Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a svi ćemo navijati za Srbiju kao i mali fudbaleri.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /