in

Završeni prvi turniri regionalne A1 lige – vaterpolisti Vojvodine sa maksimalnim učinkom (AUDIO)

Završeni prvi turniri regionalne A1 lige – vaterpolisti Vojvodine sa maksimalnim učinkom (AUDIO)

Vaterpolisti Vojvodine završili su prvi turnir regionalne A1 lige sa maksimalnim učinkom, dok je zrenjaninski Proleter upisao poraz i remi. Utakmicom Medveščaka i Proletera zatvoren je turnir u Novom Sadu. Zrenjaninci su ušli bolje u utakmicu, kao i u duel protiv Vojvodine dva dana ranije, te na poluvreme otišli pri rezultatu 8:5. U trećoj deonici došlo je do neshvatljivog pada u igri, izabranici Dobrice Brdarića slabo su koristili igrača više, pa su Zagrepčani ušli u seriju od 5:0. U neizvesnoj završnici, Medveščak je igrao na krilima Pave Markovića, ali je Proleter golom Mitrovića uspeo da se spasi poraza. Na kraju, Proleter 13 – Medveščak 13.

Najistaknutiji pojedinci u redovima Zrenjaninaca bili su Čabrilo sa 4 gola i Mitrović sa tri, dok se kod Zagrepčana isto toliko puta u strelce upisao Bušić. Vaterpolista Proletera Aleksa Konatar kao glavni faktor za zabeleženi poraz i remi vidi skraćen roster.

Vaterpolisti Vojvodine turnir su završili u subotu, takođe utakmicom protiv Medveščaka. Oni su slavili sa 14:11 i na taj način sa maksimalnim učinkom započeli regionalnu ligu jer su prvi dan takmičenja bili bolji od Proletera. Kapiten stare dame Nikola Marić zadovoljan je ostvarenim rezultatom.

Učesnici prvog turnira Regionalne A1 vaterpolo lige bili su podeljeni u četiri grupe, te su u grupi A bili Medveščak, Vojvodina i Proleter. Na turniru u Nišu učestvovali su Nais, Vukovi i Valis, u Zadru Zadar, POŠK i Primorje, a na Korčuli Kataro, KPK i Budva. Primorje, Valis i Vojvodina imaju maksimalan učinak i po šest upisanih bodova, dok je Proleter trenutno osmi na tabeli sa jednim bodom. Bez bodova su Nais, KPK i Zadar.

Sledeći turnir regionalne A1 vaterpolo lige biće odigran od 18. do 20. novembra.