in

Zvezda “razbila” Cibonu (VIDEO) – JMU Radio-televizija Vojvodine

Zvezda “razbila” Cibonu (VIDEO) – JMU Radio-televizija Vojvodine

Egal je u ovoj utakmici viđen samo tokom prve četvrtine. Na poluvreme košarkaši Crvene zvezde otišli su sa 12 poena prednosti.

U trećoj četvrtini su jakom odbranom diktirali tempo i forsirali igru u tranziciji.

Gosti su u drugom poluvremenu postigli samo 15 poena, što nije bilo dovoljno da se parira raspoloženim igračima Crvene zvezde.

Najefikasniji kod srpskog šampiona bio je Nemanja Nedović sa 24 poena, dok je Filip Petrušev ubacio 14 poena.

Kod gostiju Aleksandar Aranitović postigao je 10 poena.

Ivanović: Još uvek ne igramo 40 minuta skoncentrisano

Večerašnja utakmica je bila provera da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta skoncentrisano i ozbiljno, pokazalo se da nismo mogli, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović nakon utakmice.

“Bilo je momenata kad smo igrali sa dobrom odbranom i logičnim napadom. Ali bilo je i praznog hoda. To mora da se popravi jer slede i teže utakmice sa kvalitetnijim protivnicima”, izjavio je Ivanović na konferenciji za medije nakon utakmice.

Na pitanje novinara da li je koncentracija igrača ključan segment u igri, odgovorio je da jeste jer svaki igrač mora da bude spreman da odigra maksimalno kad uđe u igru.

“Za mene je svaka utakmica fešta. Svakoj utakmici mora da se pristupi skoncentrisano i sa euforijom da se odigra što bolje. Ja tako pristupam i to tražim od igrača. Fizička sprema igrača je takva kakva je. Znate kako je govorio Duško Radović – Hteli bismo ali ne možemo. Ali kada bismo hteli više, onda bismo mogli više. Ipak mi hoćemo toliko da ne možemo”, zaključio je trener “crveno-belih”.

Crvena zvezda sledeću utakmicu igra u utorak, kada gostuje Albi u okviru devetog kola Evrolige.

Zvezda u narednom kolu regionalne lige, 28. novembra, dočekuje Partizan u prvom derbiju u sezoni.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /