in

BLISKOISTOČNI SUKOB Izraelska vojska okončala dvonedeljni napad na Šedžaju; Francuska zabrinuta zbog napada na školu u Gazi

BLISKOISTOČNI SUKOB Izraelska vojska okončala dvonedeljni napad na Šedžaju; Francuska zabrinuta zbog napada na školu u Gazi

GAZA, TEL AVIV –

Sukob Izraela i Hamasa – 280. dan. IDF saopštile da su završile svoj dvonedeljni napad u naselju Šedžaja u gradu Gazi, tokom kojeg je srušeno osam glavnih tunela i ubijeno više od 150 naoružanih ljudi. Ministar odbrane Izraela Joav Galant navodi da je postizanje dogovora o taocima, uz vojnu operaciju u Gazi za uništavanje Hamasovih sposobnosti, dostojna, ispravna i neophodna stvar.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela niz vojnih akcija na teritoriji Libana. Na severu je ispaljeno 30 raketa, dok je avion IDF pogodio lokaciju Hezbolaha u centralnom delu Libana.

Dva izraelska civila pogođena su u raketnom napadu na Golansku visoravan.

U isto vreme, završen je dvonedeljni napad u naselju Šedžaja u gradu Gazi, tokom kojeg je srušeno osam glavnih tunela i ubijeno više od 150 naoružanih ljudi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je američkom izaslaniku da je posvećen obezbeđivanju sporazuma o prekidu vatre u Gazi, pod uslovom da se poštuju crvene linije Izraela.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske zabrinuo je izveštaj u kojem je navedeno da je izraelska raketa pala na kamp u južnoj Gazi, gde su se civili okupili da gledaju fudbalsku utakmicu u školi.

Novi britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lemi pozvao je na trenutni prekid vatre u Gazi i oslobađanje svih talaca, rekavši da rat traje “predugo”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /