in

Blokirano 11 kanala na Telegramu u Rusiji zbog terorističkog sadržaja

Blokirano 11 kanala na Telegramu u Rusiji zbog terorističkog sadržaja

”Od terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus Siti Hol vršili smo ciljano praćenje. Beležili smo činjenice o namernom rasturanju raznih neistina nakon terorističkog napada – lažiranja i poziva na ekstremističke aktivnosti”, saopšteno je iz Roskomnadzora.

RIA navodi da je na zahtev Roskomnadzora uklonjeno oko 600 dokumenata sa terorističkim sadržajem ili im je zabranjen pristup. Ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da trenutno nema planova za blokiranje društvene mreže Telegram u Rusiji.

Dodao je da osnivač te platforme Pavel Durov treba da obrati više pažnje na to kako se ova društvena mreža koristi.
Kako je u sredu za RIA Novosti rekao izvor upoznat sa situacijom, izvršioci terorističkog napada u Krokus siti holu u predgrađu Moskve regrutovani su preko Telegram kanala Glas Horasan, u vlasništvu avganistanskog krila Islamske države.

Deputat Državne dume iz Jedinstvene Rusije Oleg Morozov ocenio je danas da je neophodno razviti mehanizam za automatsko blokiranje Telegram kanala koji regrutuju teroriste pomoću ključnih reči pomoću veštačke inteligencije.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /