in

Broj žrtava terorističkog napada u Moskvi povećan na 115, četvorica osumnjičenih za napad uhapšena u blizini ukrajinske granice

Broj žrtava terorističkog napada u Moskvi povećan na 115, četvorica osumnjičenih za napad uhapšena u blizini ukrajinske granice

Njih su uhapsili pripadnici ruskih obaveštajnih agencija, navodi se u saopštenju koje je preneo TASS.

Šef Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na “Krokus siti hol” u Moskvi, kao i još sedam osoba, saopštila je ranije danas pres služba Kremlja, prenosi Interfaks.

Kako se navodi u toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Broj žrtava u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol” povećan na 115, saopštio je ruski Istražni komitet.

Prema preliminarnim podacima, uzroci smrti su rane od vatrenog oružja i trovanje produktima sagorevanja.

Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je spisak od 99 povređenih, a na spisku povređenih koji je ranije objavilo Ministarstvo zdravlja Moskovske je 145 osoba, među kojima je osmoro dece, prenosi Interfaks.

Istražni komitet Rusije napad tretira kao teroristički i pokrenuo je krivični postupak.

10.36 – Reporter Tanjuga: Stanje u Moskvi vanredno, policija obezbeđuje objekat

Stanje u Moskvi, nakon sinoćnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol”, u kojem su poginulo 93 osobe, od ranih jutarnjih sati je vanredno, a oko dvorane se nalazi veliki broj vatrogasnih i policijskih vozila, javlja izveštač Tanjuga.

10.30 – Pavlović: Imamo dežurstva, za sada nema poginulih i povređenih Srba u Moskvi

Prvi savetnik Ambasade Srbije u Rusiji Snežana Pavlović rekla je da je ambasada od prve vesti o terorističkom napadu u kontaktu sa svim ruskim nadležnim službama i potvrdila informaciju da među poginulim i povređenim nema srpskih državljana.

10.21 – Ruske službe: Informacije od SAD o terorističkoj zaveri bile opšte prirode

Ruske specijalne službe dobile su od SAD informacije o terorističkoj zaveri, ali su ti podaci bili opšte prirode, bez konkretnih detalja, rekao je za TASS izvor iz specijalnih službi.

10.11 – Tadžikistan u kontaktu sa Moskvom zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana

Tadžikistan je u kontaktu sa Moskvom zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana u teroristički napad na “Krokus siti hol”, rekao je danas portparol tadžikistanskog ministarstva spoljnih poslova za TASS.

9.54 – Patrušev: Svi odgovorni za teroristički napad u Krokus siti holu biće kažnjeni

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da će svi odgovorni za teroristički napad u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol”, u blizini Moskve, biti kažnjeni.

9.50 – Petronijević: Rukopis napadača ukazuje na Bliski Istok

Advokat Goran Petronijević koji se nalazi u Moskvi, ocenio je danas da teroristički napad u Moskvi nosi “očigledan rukopis koji potiče sa Bliskog Istoka”.

9.06 – Boljević: Ne mislim da iza napada stoji Islamska država

Šef katedre na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi Sergej Boljević izjavio je za Tanjug da ne veruje da Islamska država stoji iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol”.

9.00 – Poslanik: Dvojica osumnjičenih za napad u Moskvi uhapšena

Dve osobe osumnjičene za sinoćnji napad u blizini Moskve, u kojem je ubijeno više od 60 ljudi, uhapšene su u ruskoj oblasti Brjansk, nakon potere automobilima, napisao je poslanik Aleksandar Hinštejn na Telegramu, prenosi Rojters.

8.49 – Moskva: Desetine žrtava u jednom od najgorih terorističkih napada u Rusiji

Najmanje 60 ljudi je ubijeno, uz veliki broj ranjenih, u jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije.

8.45 – Moskva: Građani masovno daju krv nakon terorističkog napada

Stanovnici Moskve masovno dolaze u Centar za transfuziju krvi Gavrilov kako bi dali krv nakon terorističkog napada na Krokus siti hol, javljaju ruski mediji.

8.38 – Moskva: Nakon terorističkog napada hospitalizovano 107 osoba

Rusko ministarstvo za vanredne situacije objavilo je spisak hospitalizovanih nakon terorističkog napada u “Krokus siti holu” na kome se, prema ažuriranoj listi, nalazi 107 osoba.

7.58 – Gašenje požara u Krokus siti holu trajaće još sat i po do dva

Gašenje požara u koncertnoj sali Krokus siti hol u Podmoskovlju trajaće još sat i po do dva, izjavio je jutros Aleksandar Pereguda, prvi zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast.

7.23 – Troje dece poginulo u terorističkom napadu na Krokus siti hol

U terorističkom napadu na “Krokus siti hol” poginulo je troje dece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /