in

Broj žrtava terorističkog napada u Moskvi povećan na 93, uhapšeni napadači na Krokus siti hol i još sedam osoba

Broj žrtava terorističkog napada u Moskvi povećan na 93, uhapšeni napadači na Krokus siti hol i još sedam osoba

Kako se navodi u toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Prema dosadašnjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu “Krokus siti hol” kod Moskve, poginule se 93 osobe, saopštio je ruski Istražni komitet.

“Trenutno je utvrđeno da je broj poginulih 93 osobe. Broj poginulih ce se povecavati”, navedeno je u objavi na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

Prema preliminarnim podacima, uzroci smrti su rane od vatrenog oružja i trovanje produktima sagorevanja.

Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je spisak od 99 povređenih, a na spisku povređenih koji je ranije objavilo Ministarstvo zdravlja Moskovske je 145 osoba, među kojima je osmoro dece, prenosi Interfaks.

Istražni komitet Rusije napad tretira kao teroristički i pokrenuo je krivični postupak.

9.06 – Boljević: Ne mislim da iza napada stoji Islamska država

Šef katedre na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi Sergej Boljević izjavio je za Tanjug da ne veruje da Islamska država stoji iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol”.

9.00 – Poslanik: Dvojica osumnjičenih za napad u Moskvi uhapšena

Dve osobe osumnjičene za sinoćnji napad u blizini Moskve, u kojem je ubijeno više od 60 ljudi, uhapšene su u ruskoj oblasti Brjansk, nakon potere automobilima, napisao je poslanik Aleksandar Hinštejn na Telegramu, prenosi Rojters.

8.49 – Moskva: Desetine žrtava u jednom od najgorih terorističkih napada u Rusiji

Najmanje 60 ljudi je ubijeno, uz veliki broj ranjenih, u jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije.

8.45 – Moskva: Građani masovno daju krv nakon terorističkog napada

Stanovnici Moskve masovno dolaze u Centar za transfuziju krvi Gavrilov kako bi dali krv nakon terorističkog napada na Krokus siti hol, javljaju ruski mediji.

8.38 – Moskva: Nakon terorističkog napada hospitalizovano 107 osoba

Rusko ministarstvo za vanredne situacije objavilo je spisak hospitalizovanih nakon terorističkog napada u “Krokus siti holu” na kome se, prema ažuriranoj listi, nalazi 107 osoba.

7.58 – Gašenje požara u Krokus siti holu trajaće još sat i po do dva

Gašenje požara u koncertnoj sali Krokus siti hol u Podmoskovlju trajaće još sat i po do dva, izjavio je jutros Aleksandar Pereguda, prvi zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast.

7.23 – Troje dece poginulo u terorističkom napadu na Krokus siti hol

U terorističkom napadu na “Krokus siti hol” poginulo je troje dece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /