in

Џил Бајден путује у Румунију и Словачку

ВАШИНГТОН –

Прва дама САД Џил Бајден посетиће Румунију и Словачку у периоду од 5. до 9. маја како би се сусрела са америчким војницима и особљем амбасаде Америке, као и са расељеним украјинским родитељима са децом, хуманитарним радницима и учитељима, саопштено је данас из њене канцеларије.

У недељу, 8. маја, Џил Бајден ће се сусрести са украјинским мајкама и децом која су напустила домове након руског напада, пренео је Ројтерс, подсећајући да се тај дан у Америци обележава као Дан мајки.

Пре тога, супруга председника САД ће се сусрести 6. маја у Румунији, у ваздусној бази Михаил Когалничеу, са америчким војницима, а након тога ће отићи у Букурешт и сусрести се са званичницима румунске владе, члановима америчке амбасаде.

Путовање укључује и одлазак у словачке градове Братислава, Кошице и Вишње Немецке, где ће се Бајденова супруга састати са владиним званичницима, избеглицима и хуманитарним радницима.

У недељу, председавајућа Представничког дома САД Ненси Пелоси боравила је у Кијеву где се састала са председником Украјине Володимиром Зеленским.