in

FSB: Militant uhapšen u Dagestanu priznao je da je isporučio oružje teroristima

FSB: Militant uhapšen u Dagestanu priznao je da je isporučio oružje teroristima

On je rekao da su operativci iz njegove kuće zaplenili dva automata kalašnjikov i 460 komada municije.

“Doneo sam im oružje momcima koji su napali Krocus siti hol u Moskvi. Doneo sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (grad u Moskovskoj oblasti”, rekao je on, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da je pomagao napadačima na Krokus siti hol “i novcem i oružjem”.

Centralni operativni centar Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) prethodno je saopštio da su militanti uhapšeni u Dagestanu učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju sredstava počiniocima napada na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Moskvi, a pripremali su i teroristički napad u Kaspijsku.

“FSB Ruske Federacije u Republici Dagestan je 31. marta 2024. suzbio delovanje terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljana koji su pripremali teroristički akt u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Zločinci su izvršili izviđanje tog područja, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje. Utvrđeno je i da su pritvoreni militanti bili direktno uključeni u finansiranje i obezbeđivanje sredstava počiniocima terorističkog akta 22. marta 2024. godine u koncertnoj dvorani Krokus siti u Moskvi”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada nameravali da napuste Rusiju.

U terorističkom napadu na tržni centar u predgrađu Moskve 22. marta poginule su 144 osobe.



Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /