in

Galant: Nema prekida rata sve dok Hamas drži izraelske taoce

Galant: Nema prekida rata sve dok Hamas drži izraelske taoce

U saopštenju Galantovog kabineta se dodaje da će to biti istaknuto na sastanku sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom.

“Mi cemo delovati protiv Hamasa svuda, uključujuci i u mestima u kojima još nismo bili da bismo završili svoju misiju. Nemamo moralno pravo da zaustavimo rat sve dok Hamas drži izraelske taoce u Gazi”, poručio je Galant, prenosi Rojters.

U saopštenju kabineta izraelskog ministra odbrane upozoreno je da bi “nedostatak odlučujuce pobede u Gazi mogao da približi Izrael ratu na severu” gde su nakon izbijanja rata u Gazi izraelske snage često razmenjivale vatru i sa borcima Hezbolaha u Libanu.

Ranije danas, nakon što su se SAD uzdržale od stavljanja veta na rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja poziva na prekid vatre bez uslovljavanja oslobađanja talaca, izraelski premijer Benjamin Netanjahu otkazao je planirani put visoke delegacije u Vašington.

Pentagon je saopštio da američki ministar odbrane Lojd Ostin i dalje planira da se sastane sa izraelskim kolegom Joavom Galantom koji boravi u Vašingtonu.

Portparol Pentagona general-major Pat Rajder potvrdio je da bi sastanak Ostina i Galanta trebalo da se održi u utorak u PentagonuAutorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /