in

Iran: Hiljade ljudi marširalo u pogrebnoj povorci za pripadnicima Revolucionarne garde

Marš u Teheranu održava se istovremeno sa protestima u drugim iranskim gradovima u vreme povećane zabrinutosti zbog moguće odmazde Irana za napad izveden u ponedeljak, u kojem je poginulo 12 osoba, uključujući četiri državljana Sirije i pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah, preneo je AP.

Demonstranti u prestonici Irana uputili su se ka Teheranskom univerzitetu, gde je komandant moćne Revolucionarne garde general Hosein Salami održao govor.

“Nijedan akt neprijatelja protiv svete Islamske Republike neće ostati bez odgovora”, rekao je okupljenima u Teheranu, preneo je Rojters.

Salami je poručio da će hrabri Iranci kazniti cionistički režim.

“Kolaps (cionističkog režima) je vrlo moguć i blizak Božijoj milosti”, rekao je Salami, dodajući da su SAD postale “omražene širom sveta, posebno u zemljama u kojima dominiraju muslimani”.

Sahrana se poklopila sa iranskim godišnjim skupom Dan Kudsa, ili Dan Jerusalima, tradicionalnom manifestacijom podrške Palestincima koja se održava poslednjeg petka meseca Ramazana od Islamske revolucije 1979. godine.

Iranski lideri su istakli da će se ta zemlja osvetiti za napad u Damasku.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je u sredu da napad “neće ostati bez odgovora”.

U izraelskom napadu u ponedeljak u Damasku poginulo je 12 osoba, od kojih sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde, četiri državljanina Sirije i pripadnik libanske militantne grupe Hezbolah.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /