in

Kijev odbacio Putinove navode o umešanosti Ukrajine u napad na dvoranu Krokus

Kijev odbacio Putinove navode o umešanosti Ukrajine u napad na dvoranu Krokus

Andrij Jusov, portparol ukrajinske vojne obaveštajne agencije, demantovao je tvrdnje Rusije kojima se Ukrajina optužuje za umešanost u smrtonosnu pucnjavu u dvorani Krokus u Podmoskovlju, prenosi Kijev Indipendent.

“Verzija da su izvršioci terorističkog napada bežali ka Ukrajini ne zaslužuje ni kritiku”, rekao je Jusov na ukrajinskoj nacionalnoj televiziji.

Zvanični Kijev je više puta odbacio navode o svojoj umešanosti u masovnu pucnjavu u dvorani Krokus, a Bela kuća je ranije saopštila da nema naznaka da Ukrajina stoji iza tog napada.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas tokom svog javnog obraćanja da su privedeni osumnjičeni počinioci pucnjave u Moskvi navodno planirali da pobegnu u Ukrajinu, ne pružajući nikakve dokaze za svoje tvrdnje, navodi kijevski dnevnik.

U svom obraćanju ruski predsednik nije pomenuo činjenicu da je odgovornost za pucnjavu preuzela teroristička grupa Islamska država (ID), kao ni upozorenja zapadnih zemalja o mogućem terorističkom napadu na Moskvu, navodi Kijev Indipendent.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /