in

Krivična istraga zbog curenja informacija o Ficovom zdravstvenom stanju

BRATISLAVA –

Okružno tužilaštvo u Banskoj Bistrici pokrenulo je krivičnu istragu zbog curenja informacija o zdravstvenom stanju premijera Slovačke Roberta Fica, koji je ranjen u atentatu prošle nedelje, saopštio je danas slovački državni tužilac.

Tužilac Maroš Žilinka objavio je da je 17. maja pokrenuta istraga zbog neovlašćenog rukovanja ličnim podacima, prenosi TASR.

Potpredsednik Vlade Robert Kalinjak izjavio je danas na konferenciji za novinare da je još “nemoguće proceniti” kada će se Fico oporaviti i da je njegovo zdravstveno stanje i dalje veoma ozbiljno, prenosi portal Pravda.

“Telo još reaguje na same hirurške intervencije i na pojedinačne postupke lečenja koji se primenjuju. To će moći da se proceni tek kada počne rehabilitacija…. Danas je to još uvek nemoguće proceniti. Njegovo stanje je i dalje veoma ozbiljno”, rekao je Kalinjak.

Na Fica je prošle srede pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela.

Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je podvrgnut operacijama.

Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /