in

Najmanje troje poginulih, a petoro povređenih u eksploziji na hidroelektrani u Italiji

”Radimo šta možemo, ali malo je nade da ćemo nestale pronaći žive. Uslovi su veoma teški i složeni. Intervenciju izodiom na osnovu bezbednosnih razmatranja”, rekao je Kari, prenosi AP.

Najmanje troje radnika juče je poginulo, petoro je povređeno, a četvorica se vode kao nestali, nakon razorne eksplozije u hidroelektrani u blizini Bolonje na severu Italije.

Do eksplozije u elektrani Enel došlo je tokom radova na održavanju, kada se srušio deo devetospratne podzemne strukture, a nakon što je eksplodirala turbna na osmom spratu ispod površine, izbio je požar, dok je najniži podzemni sloj potpuno poplavljen.

Trojica poginulih muškaraca su radnici starosti između 35 i 73 godine.

Očekuje se da će lokalni tužioci pokrenuti istragu u sredu.

”Elektrana je istorijska građevina za nas. Do danas nije bilo problema s njom, a danas se dogodila drama u kojoj se naš svet srušio”, rekao je gradonačelnik obližnjeg grada Kamunjano, Marko Masinara.

Niz nedavnih nesreća na infrastrukturi širom Italije izazvalo je zabrinutost sindikata za bezbednost radnika na radnim mestima, a dva najveća sindikata u zemlji već su objavila planoce o održavanju četvoročasovnog štrajka širom Italije u četvrtak.

U februaru petoro radnika je poginulo a troje teško povređeno tokom izgradnje supermarketa u Firenci.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /