in

Netanijahu: IDF spreman da deluje u Rafi i evakuiše civilno stanovništvo

Netanijahu: IDF spreman da deluje u Rafi i evakuiše civilno stanovništvo

JERUSALIM –

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da su Odbrambene snage Izraela (IDF) spremne da deluju u Rafi, evakuišu civilno stanovništvo i distribuiraju humanitarnu pomoć. “To je ispravna stvar na operativnom i međunarodnom planu”, rekao je Netanijahu u obraćanju iz kabineta u Jerusalimu.

Dodao je da je za takvu operaciju potrebno vreme, ali je obećao da će bataljoni Hamasa u Rafi biti eliminisani.

On je istakao da izraelski upad u Rafu nije odložen zbog Ramazana, pritiska Sjedinjenih Američkih Država ili “bilo kakvog oklevanja”.

“Potrebne su određene pripreme. Neće nam trebati mnogo vremena. Ništa nas neće zaustaviti – ni pritisak SAD”, poručio je izraelski premijer.

Govoreći o taocima koje palestinski militanti drže u Gazi, Netanijahu je rekao da je “teško zamisliti muke porodica koje su zabrinute za sudbinu svojih najmilijih”.

“Njihovi voljeni su naši voljeni. Kao premijer Izraela, činim sve i učinicu sve da vratim naše voljene kuci”, poručio je Netanijahu.

Dodao je da “svaki put kada to operativni uslovi dozvoljavaju”, on odobrava operacije spasavanja.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /