in

Policija traga za napadačima koji su ubili 11 ljudi u dva incidenta u Pakistan

Policija je navela da su naoružani napadači prvo oteli devetoro muškaraca iz autobusa i da su oni svi bili iz istočne pakistanke provincije Pandžab, nakon čega su ih ubili.

Jedan od putnika rekao je da su maskirani napadači zaustavili autobus u kojem je bilo 70 putnika i da su ih legitimisali nakon čega su odveli devetoro muškaraca, a vozaču rekli da nastavi vožnju.

Isti napadači su ranije u petak ubili dve osobe, a ranili njih šest kada su otvorili vatru na vozilo u kojem su se nalazili nakon što se nisu zaustavili na njihov zahtev, preneo je AP.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Pakistanski premijer Šehbaz Šarif osudio je te napade i istakao da će počinioci i njihovi pomagači biti kažnjeni.

Pobunjenici, etnički Baludži, ranije su preuzimali odgovornost za slična ubistva u regionu Beludžistana, navodi Rojters.

Baludžistan je dugo bio poprište pobune separatista koji se bore za nezavisnost, a otmice u toj provinciji su retke gde militanti obično napadaju policijske snage i vojnike ili infrastrukturne objekte.

Naoružani napadači ubili su devet muškaraca nakon što su ih oteli iz autobusa na jugozapadu Pakistana, u provinciji Beludžistan, koja se graniči sa Avganistanom i Iranom, saopštila je danas policija.

Napad se dogodio u petak, a za sada niko nije preuzeo odgovornost, preneo je Rojters.

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /