in

Politiko: Intervju Najdžela Faraža sa Trampom otkrio sedam stvari

Politiko: Intervju Najdžela Faraža sa Trampom otkrio sedam stvari

Kao prvu stvar američki portal izdvaja NATO, jer je Tramp rekao da će SAD 100 odsto ostati u Alijansi ako se on vrati u Belu kucu, ali je istovremeno rekao da će SAD priteći u pomoć Evropi ako budu napadnuti i dodao da će SAD pošteno platiti svoj udeo, ali da bi to trebalo da uradi i Evropa.

Kao drugu stvar u intervjuu Politiko izdvaja odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i Trampovu izjavu da sa ruskim predsednikom može da se pregovara.

“Sjajno sam se slagao sa Putinom”, rekao je Tramp Faražu.

Kada se radi o kraljevskoj porodici, odnosno princu Hariju, Tramp je ponovio da će, ukoliko on pobedi na izborima, protiv vojvode od Saseksa biti preduzete određene mere, ako se ustanovi da je koristio droge, što je potrebno da se navede u aplikaciji za američku vizu.

“Moraćemo da vidimo da li znaju nešto o drogama, a ako je lagao, moraće da preduzmu odgovarajuće mere”, rekao je on, a na pitanje Faraža da li to znači nedostajanje u Americi, Tramp je rekao “ne znam, moraš da mi kažeš”.

Kao četvrta stvar izdvojeni su odnosi sa britanskim zvaničnicima, a Tramp je otkrio da otkako je napustio funkciju predsednika nije kontaktirao lidera britanske opozicije Keira Starmera, koji je i favorit za novog britanskog premijera, ali koji je rekao i da pobeda Trampa nije njegov “željeni ishod”.

U intervjuu je kao peta bitna stvar označeno pitanje “reda i zakona” za koje je rekao da će zločini moći da se zaustave, dao podršku policiji u nastojanju da se demokrate slikaju kao više zabrinute za kriminalce nego za žrtve.

Faraž je tokom intervjua pitao Trampa i o ambasadoru Australije u SAD Kevinu Rudu koji je bivšeg predsednika opisao kao “ludaka” i “izdajnika Zapada” i za koga je rekao da ne zna puno o njemu.

“Čujem da nije najsjajnija sijalica, ali ne znam mnogo o njemu. Ako je uopšte neprijateljski raspoložen, neće dugo biti tamo”, rekao je Tramp.

Kao sedmu stvar iz intervjua Politiko izdvaja temu televizija i kampanje 2020. za koju je Tramp ponovio da su izbori pokradeni.

Politiko dalje dodaje da je veoma verovatno da će se na GB njuzu pojaviti više intervjua Trampa u budućnosti, kako se izbori u SAD budu približavali.

Dodaje se i da se videlo da Trampu u intervjuu, koji je obavljen u njegovoj rezidenciji na Floridi, odgovaraju “softbol” pitanja i dodaje da to nije prvi Faražov intervju sa Trampom, ali da ti intervjui ranije nisu bili toliko zapaženi.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /