in

После 15 година мушкарац осумњичен за нестанак Медлин Мекен

Медлин је нестала 3. маја 1997. из спаваће собе у португалском летовалишту Праја да Луз, у региону Алгарве, где је летовала са породицом.

Португалски тужиоци су први пут после 15 година именовали званично осумњиченог за нестанак девојчице. Први осумњичени били су њени родитељи, Кејт и Гери Мекен, али су касније ослобођени сумње.

Није речено због чега је мушкарац осумњичен баш сада, али то би могло бити због бојазни да случај не застари после 15 година, што је пракса у Португалу када су у питању поједина кривична дела, преноси Глас Америке.

Наредног месеца биће 15 година откако је Медлин нестала.

Име осумњиченог није доступно јавности, али је у саопштењу наведено да су га, као осумњиченог, идентификовали надлежни органи у Немачкој.

Немачка полиција је 2020. године саопштила да претпоставља да је Медлин мртва и да је за њену отмицу и убиство одговоран злостављач деце и трговац дрогом Кристијан Брукнер, али он никада није оптужен.

Брукнер тренутно служи казну затвора у Немачкој због силовања жене у истом региону Алгарве у Португалу, исте године када је и Медлин нестала.

Брукнер је негирао да је умешан у отмицу Медлин Мекен.