in

Putinovo obraćanje naciji: Rusija se suočila sa pripremljenim masakrom, svi odgovorni biće kažnjeni

Putinovo obraćanje naciji: Rusija se suočila sa pripremljenim masakrom, svi odgovorni biće kažnjeni

Putin je dodao da su među žrtvama terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus bili žene i deca.

“Sada je najvažnije da izvršioci terorističkog napada ne počine nove zločine”, rekao je tokom obaćanja naciji ruski predsednik, prenosi RIA Novosti.

On je dodao da su u Moskvi i drugim regionima Rusije uvedene su dodatne mere protiv terorizma i sabotaže.

Prema njegovim rečima svi počinioci, organizatori i naručioci zločina u koncertnoj dvorani Krokus biće pravedno kažnjeni.

“Ovo je udarac za Rusiju i ruski narod. Teroristi će se suočiti sa odmazdom”, rekao je Putin.

On je ukazao da su izvršioci terorističkog napada krenuli da beže prema Ukrajini preko ranije pripremljenog sigurnog prolaza za prelazak državne granice i ukazao da su u Moskvi i drugim regionima uvedene dodatne antiterorističke mere.

“Rusija će identifikovati i kazniti sve koji stoje iza terorističkog napada na dvoranu Krokus. Računamo na saradnju sa drugim zemljama povodom ovog terorističkog napada. Znamo šta je pretnja terorizma i pozdravljamo interakciju sa svim državama koje dele naš bol”, izjasvio je predsednik Putin.

On je rekao da je Rusija više puta prolazila kroz najteže i ponekad nepodnošljiva iskušenja, a tako će biti i sada.

Putin je zahvalio lekarima, vatrogascima i spasiocima na pomoći nakon terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus u kojem je ubijeno više od 100 ljudi.

Sutra Dan nacionalne žalosti u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će sutra biti Dan nacionalne žalosti u Rusiji zbog žrtava terorističkog napada na koncertnu dvoranu “Krokus” u Moskvi.

“Proglašavam 24. mart danom nacionalne žalosti”, rekao je Putin u obraćanju Rusima nakon terorističkog napada, prenela je RIA.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /