in

Reka Elšanka u Orsku u Rusiji izlila se iz korita, organizovana evakuacija, Putin razgovarao sa guvernerom

Kozupica je napisao na Telegramu da nadležni alarmiraju stanovništvo i razrađuju plan evakuacije sa policijom i civilnom zaštitom.

On je naveo i da su organizovani autobusi za evakuaciju i centri za privremeni smeštaj, prenele su RIA Novosti.

Ukupno 6.127 ljudi, uključujući 1.478 dece, evakuisano je iz domaćinstava u poplavljenom području ruske Orenburške oblasti, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti navode da je više od 1.000 ljudi prebačeno u centre za privremeni smeštaj.

Poplavljeno je 10.168 stambenih objekata, precizirali su nadležni organi.

Brana na reci Ural u Orsku pukla je u petak na dva mesta, a tužilaštvo je saopštilo da je do toga došlo zbog neblagovremeno preduzetih mera na održavanju konstrukcije,

Vrh poplavnog talasa očekuje se 10. aprila, a situacija će se stabilizovati posle 20. aprila.

Putin razgovarao s ministrom i guvernerom Orenburške oblasti o poplavama

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je danas razgovarao sa ministrom za vanredne situacije Aleksandrom Kurenkovim o poplavama u Orenburškoj oblasti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

”Kurenkov i guverner Orenburške oblasti Denis Pasler obavestili su predsednika o razvoju situacije sa poplavama u Orenburškoj oblasti”, rekao je portparol, prenosi TASS.

On je dodao da je Putin govorio o upotrebi analize, prognoziranja i preuzimanja adekvatnih mera u vezi sa mogućim poplavama u Kurganskoj i Tjumenskoj oblasti, kao i da Putin namerava da danas razgovara sa guvernerima ta dva regiona.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /