in

Severna Koreja ispalila još 100 granata sa zapadne obale

PJONGJANG –

Severna Koreja ispalila je danas još 100 artiljerijskih granata sa svoje zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje, samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang ispalio stotine granata u more sa svoje istočne i zapadne obale u cilju, kako je rečeno, snažnog upozorenja Seulu.

Južnokorejske trupe su u ponedeljak započele svoje godišnje vežbe sa ciljem povećanja sposobnosti odgovora na nuklearne i raketne pretnje Severne Koreje, prenosi Rojters.

Pjongjang je ljutito reagovao na južnokorejske i zajedničke vojne aktivnosti Seula i Vašingtona nazivajući ih provokacijama i preteći protivmerama.

Severna Koreja je ispalila najnovije granate oko 12.30 časova po lokalnom vremenu, saopštio je južnokorejski generalštab, pozivajući Pjongjang da zaustavi akcije koje ugrožavaju mir i bezbednost u regionu, navodi britanska agencija.

Portparol Glavnog štaba Severnokorejske narodne armije (KPA) saopštio je da je najnoviji potez odgovor na ispaljivanje više od 10 granata iz višecevnih raketnih bacača Južne Koreje u blizini linije razdvajanja između 8.27 i 9.40 časova po lokalnom vremenu.

“Naša vojska snažno upozorava neprijateljske snage da odmah zaustave veoma uznemirijuće provokativno delovanje “, rekao je zvaničnik KPA.

Severna Koreja ispalila je juče artiljerijske projektile u blizini pomorske granice sa Južnom Korejom, saopštila je južnokorejska vojska.

Generalštab Vojske Južne Koreje naveo je da je ispaljeno oko 100 granata kod zapadne obale te zemlje i oko 150 kod istočne obale.

Vojska Severne Koreje saopštila je danas da je naređeno trupama da ispale još artiljerijskih granata sa istočne i zapadne obale, kao odgovor na vatru iz višecevnih raketnih bacača Južne Koreje, preneo je Rojteres.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /