in

U Dolores oči boje Dunava

O meni…

“Rođena sam u Vankuveru, ali sam se sa deset godina preselila u Novi Sad gde sam završila osnovnu školu i Karlovačku gimnaziju. Odlučila sam da se vratim za Kanadu zbog studija, ali planiram da se uskoro vratim u svoj Novi Sad”.

O studijama…

“Završavam ove jeseni dva smera, psihologiju i filozofiju, na najboljem fakultetu u Kanadi koji je među top 40 fakulteta u svetu, Univerzitet Britanske Kolumbije (University of British Columbia). Pored studiranja, volontiram u četiri kluba i na dve linije za pružanje emotivne podrške ljudima”.

O manekenskom pozivu…

“Dok sam odrastala, uvek sam bila dosta viša od mojih vršnjaka. To je uticalo na moje samopouzdanje, jer deca umeju da budu surova. Mama je zapravo ta koja me je upisala u moju prvu agenciju za manekenstvo, i od tada se evo već više od 14 godina bavim modelingom. Radila sam revije na Milan Fashion Week-u, Serbia Fashion Week-u i Vancouver Fashion Week-u. Takođe, među najvećim dostignućima u modnom svetu mi je rad sa raznim dizajnerima, kako domaćim, tako i stranim, a i bila sam objavljena u Vogue časopisu više puta”.

O izboru za mis…

” Spontano sam odlučila da se prijavim za Miss Kanade. Nakon prvog intervjua su me zapazili i pozvali na nacionalno takmičenje. To znači da preskačem provincijske izbore za miss i direktno se borim za titulu Miss Kanade. Takmičenje je 13. novembra. Ovo je nešto u čemu sam htela da se oprobam već godinama, ali sam eto napokon presekla u 2022. godini”.

O životnim ambicijama…

“Moja najveća ambicija je da postanem psihoterapeut ili forenzički psiholog. Takođe, želim da projekat koji sam pokrenula za izbor za Miss Kanade iskoristim za podizanje svesti o osobama koje se bore sa rakom, da im se pruža pomoć za vreme i posle lečenja. Podizanje svesti o ovoj temi je veoma bitno, kao i da se stvore resursi za novčanu, psihološku, fizičku i drugu pomoć. Nadam se da će moj projekat zaživeti u Kanadi, a želela bih da ga proširim i na našim prostorima”.

Obrazovan, vredan i human čovek je više nego uspešan. Fizička lepota samo je subjektivna nijansa života koju nije zgoreg imati smatra Dolores.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /