in

UKRAJINSKA KRIZA: Masovni ruski raketni napadi na zapad Ukrajine; Moskva : PVO neutralisala udar raketnog sistema “vampir” na Belgorod

UKRAJINSKA KRIZA: Masovni ruski raketni napadi na zapad Ukrajine; Moskva : PVO neutralisala udar raketnog sistema “vampir” na Belgorod

Na ukrajinskom frontu borbe ne staju. Ruske snage ponovo su gađale energetsku infrastrukturu Ukrajine, kao i Harkovsku oblast.

Dve osobe su poginule, a jedna ranjena u ruskom artiljerijskom granatiranju grada Krasnogorovka u regionu Donjecka.

Sa druge strane, ukrajinske vazduhoplovne snage oborile su rusku raketu koja je gađala ukrajinsku teritoriju.

Skoro 10.000 betonskih piramida poznatih kao “zmajevi zubi” postavljeno je oko Kijevske oblasti kao linija odbrane od ruskih snaga.

Čistka u kabinetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.Otpustio je prvog pomoćnika i trojicu savetnika.Poziva Ameriku da obezbedi Ukrajini rakete za gađanje aerodroma i aviona na Krimu.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da je Zelenski “nervozan” kada govori o mogućim pregovorima s Moskvom bez uzimanja u obzir granice iz 1991. godine, budući da su mu izbori na vidiku.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručuje Zelenskom da uzme u obzir novu geopolitičku realnost kada govori o pregovorima sa Rusijom, navodeći da su se granice Ukrajine i Rusije promenile jer su stvorena četiri nova entiteta.

07.33 – Ruski PVO sistemi oborili 10 raketa RM-70 Vampir iznad Belgoroda

Ruski sistemi PVO oborili su jutros 10 ukrajinskih projektila višecevnog raketnog sistema RM-70 Vampir iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

06.50 – Masovni ruski raketni napadi na zapad Ukrajine

Ruske vazdušno-kosmičke snage noćas su, po drugi put u poslednjih nedelju dana, izvele masovne raketne udare na ciljeve u Ukrajini projektilima ispaljenim sa strateških bombardera TU-95MS, saopštila je komanda ratnog vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /