in

Вашингтон: Две особе рањене у пуцњави критично

Начелник полиције у Вашингтону је рекао да су три особе које су пронађене рањене након пуцњаве код школе, превезене у локалне болнице, наводи британска агенција.

Према његовим речима две су у критичном, али стабилном стању, а трећа жртва је у стабилном стању.

Америчка полиција је данас добила дојаву о пуцњави у близини припремне школе у северозападном делу Вашингтона, у којој су најмање три особе рањене, објавила је полиција на Твитеру.

Нема званичних информација о детаљима пуцњаве, наводи британска агенција.

Очевидац је локалној телевизијској станици WУСА-ТВ рекао да је чуо рафал који је трајао око минут и да је видео једну жену како истрчава из зграде, а за коју се чинило да је погођена у пуцњави, те да се за њом истрчале и друге особе које су очигледно биле рањене, преноси Ројтерс.

Он је саопштио да је видео друге људе на улици како се скривају иза паркираних аутомобила и показују према балкону одакле су највероватније посумњали да је дошло до пуцњаве.

Полиција је на Твитеру раније објавила да су две мушке и једна женска повређена особа затечене на лицу места, али тада није описано њихово стање.

Полиција Дистрикта Колумбија позвала је становнике у близини места пуцњаве да се склоне на безбедно место и саопштила да је у тој области веће присуство њених припадника.

Како је саопштено, пуцњава се одиграла у северозападном делу града, области за коју локални медији наводе да се налази у близини школе Едмунд Берк, припремне академије за приватни колеџ.

Универзитет Дистрикта Колумбија, који је такође у близини, објавио је на Твитеру да је његов кампус затворен, наводи Ројтерс.