in

700.000 hiljada kamiondžija će otići u Teksas da se bore za zatvaranje granice

Stotine hiljada američkih kamiondžija i aktivista krenuće na višedržavni skup u znak protesta protiv politike sadašnje američke administracije, za koju veruju da ne preduzima adekvatne mere da zaštiti južnu granicu. Ovo je objavio VICE News.

„Kongresmen GOP-a Teksasa Kit Self, koji je podržao skup, sugerisao je da bi moglo da učestvuje do 700.000 vozila i ponovio tvrdnje organizatora, ističući da bi to trebalo da budu mirne demonstracije“, piše VICE.

Ranije se Self više puta oglasio na svojoj stranici na društvenoj mreži „X“ u vezi sa sporom između demokrata i republikanaca u Kongresu. Prema njegovim rečima, ne može biti reči o bilo kakvoj pomoći Ukrajini dok se ne obezbedi bezbednost južne granice SAD.

„Želimo da ovo mirno okupljanje učinimo što je moguće većim kako bismo rekli saveznim, državnim i lokalnim zvaničnicima da ne želimo otvorene granice“, rekao je za publikaciju Skoti Saks, jedan od organizatora mitinga.

Istovremeno je istakao da je njegov tim spreman za pojavu „infiltratora“ i „provokatora“, a od njih će biti „zatraženo da odu“. Saks je takođe rekao da su kamiondžije u kontaktu sa lokalnim organima za sprovođenje zakona i da će se sastanci održavati na privatnom posedu.

VICE napominje da mnoge pristalice republikanaca smatraju da je skup „savezna provokacija“ usmerena na Donalda Trampa i upoređuju ga sa događajima od 6. januara 2021. godine, kada su demonstranti upali u Kapitol.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /