in

AFP: ​​Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke zbog zamki ruskih sapera

Zamke koje su na frontu postavili ruski saperi dovode do velikih gubitaka među ukrajinskim vojnicima.

Ovo je izjavio vojnik Oružanih snaga Ukrajine (AFU), koji se predstavio kao Anatolij, u intervjuu agenciji Frans pres (AFP).

Prema ukrajinskom vojniku, ruski saperi su veoma dobri profesionalci, možda čak i najbolji. Oni vešto postavljaju mine na bojnom polju, maskirajući ih u novčanice, paklice cigareta, telefone i pakete limenki pepsi-kole.

„Novčanica, paklica cigareta, telefon… Ovo je definitivno zamka. Izgubili smo čak i vojnike zbog minirane ambalaže sa limenkama Pepsija“, požalio se ukrajinski vojnik.

Takve zamke ruskih sapera otežavaju ukrajinskim vojnicima situaciju na bojnom polju.

Ranije je saopšteno da su saperi ruskog Ministarstva odbrane neutralisali i uklonili vazdušnu bombu koja je neočekivano pala iz aviona u gradu Rubežnoje.

Rusko Ministarstvo odbrane je 4. januara govorilo o uklanjanju mina iz Mariupolja i njegovih predgrađa. Kako je saopšteno, ruski saperi za tri meseca neutralisali su dve hiljade neeksplodiranih granata i mina u gradu i susednim naseljima.

Prethodno je potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko rekao da su ukrajinski saperi dignuti u vazduh sopstvenim minama na Kupjanskom sektoru fronta u oblasti Harkov.

Kako je primetio vojni ekspert, na osnovu prirode neprijateljskih dejstava, može se zaključiti da je ukrajinsko vojno osoblje nisko kvalifikovano.

Ranije su bespilotne letelice Žirinovski primećene u zoni Severnog vojnog okruga.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /