in

Agonija. Mislim da će ovo biti rešeno u dan dva. Moramo biti spremni

Agonija. Mislim da će ovo biti rešeno u dan dva. Moramo biti spremni


Igor Jurić je izjavio jutros da sve informacije koje je uspeo da dobije s terena nisu bile vezane za viđanje i da se devojčica nalazi u Austiji.

On je za TV Pink rekao da je „sada jedna prava agonija“. „Devet dana je dugačak period s obzirom na uzrast devojčice“, naveo je Jurić, čija čerka je nađena mrtva nakon 12 dana potrage.

Jurić, koji je sada direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, navodi da se nada da je nestala Danka zaista u Beču.

„Imali smo juče tu neku vest da se devojčica možda nalazi u Austriji, da je u pitanju trgovina ljudima, zahtev za otkup ili nešto treće. Nadam se da je to istina jer tu jedino vidim šansu i spas da je živa“, rekao je Jurić.

Govoreći o raspisivanju Inteprolove žute poternice Jurić kaže da se ona raspisuje jer postoji osnovana sumnja da se dete nalazi u Austriji i da je tako je bilo u Tijaninom slučaju.

„Neke informacije su stizale da je ona u Mađarskoj, tada je isto bila raspisana žuta poternica. Ako postoji osnovana sumnja da je dete tamo, onda MUP u saradnji sa Interpolom raspisuje poternicu.

I austrijska policija radi maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo bar što se tog dela tiče dobiti konačan odgovor da li je to ta devojčica sa snimka i ko su kobne žene“, navodi Jurić.

Prema njegovim rečima, zaista su čudne okolnosti kada se dete u tom predelu izgubi.

„Nije to tržni centar gde se vrše otmice, sve je misterija od uzrasta devojčice, do mesta gde je nestala. Mora se analizirati da li je dete došlo tu pred sam nestanak“, kaže Jurić.

Komentarišući veštačenje telefona Jurić kaže da je to korisno i kada je Tijanin ubica i pronašen i veštačen mu telefon, njemu su pronašli da je on zapravo istraživao kako se telo najbrže raspadne da se ne dođe do dokaza.

„To je korišćeno na sudu kao deo optužnice protiv njega. Tijana se tražila 12 dana, 13-i dan je pronađena, znam koja je to agonija i trauma. Mislim da će ovo biti rešeno u dan dva, i da ćemo dobiti konačno taj rezultat. Moramo biti spremni na sve opcije, pa i na ono najgore. Ali je najvažnija ta istina“, zaključuje Jurić, prenele su Novosti.

(Novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /