in

Ako NATO povuče ovaj potez- To će biti uvod u “nuklearnu apokalipsu”!

Obećanje državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da će Ukrajina postati članica NATO-a liči na scenu iz filma o nuklearnoj apokalipsi, smatra tehnološki mogul Ilon Mask.

Blinken je ponovio da su njegova zemlja i druge NATO članice „čvrsto“ rešene da uključe Ukrajinu u vojni blok, dodavši da je svrha ovonedeljnog samita Alijanse u Briselu „da se pomogne u izgradnji mosta ka članstvu“ Kijeva.

Komentarišući Blinkenove izjave na Iksu (nekadašnji Tviter), Mask je poručio da „ovako bukvalno počinje film o nuklearnoj apokalipsi“, podelivši ujedno scenu iz američkog filma „Dan posle“, a koji prikazuje fiktivni nuklearni rat između SAD i Sovjetskog Saveza.

Pozivajući se na svoje izvore među predstavnicima Alijanse, međutim, „Njujork tajms“ je nedavno objavio da Ukrajina neće biti pozvana u NATO tokom julskog samita u Vašingtonu, pošto bi, kako je list naveo, obaveze kolektivne bezbednosti uvukle Alijansu u najveći kopneni rat u Evropi od 1945. godine.

Moskva je u više navrata isticala da su širenje NATO-a u Evropi i promovisanje ideje

ukrajinskog članstva uprkos ruskim primedbama među ključnim razlozima za tekući sukob.

Mask je prethodno pozvao Kijev da ponudi ustupke Moskvi u zamenu za mirovni sporazum. On je takođe podržao argument da su pokušaji SAD da oslabe Rusiju naoružavanjem i finansiranjem Ukrajine imali suprotne rezultate.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članak„Ovo je kritičan trenutak“- Rusi kreću u veliku ofanzivu!


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /