in

Američke baze u Siriji pogođene serijom raketnih napada

Američke baze u Siriji pogođene serijom raketnih napada

Američke vojne baze u Siriji podvrgnute su seriji napada, javio je u ponedeljak uveče TV kanal Al-Majadin.

„Tri bespilotne letelice kamikaze napale su američku bazu u Al Šadadu na jugu severoistočne sirijske provincije Hasakah“, objavio je TV kanal, pozivajući se na izvore.

TV kanal ovaj napad naziva „drugim delom odgovora“ na američke udare na ciljeve u oblasti gradova Al-Maiadeen i Al-Bukamal na istoku provincije Deir Ez-Zor.

Pored toga, kako navodi TV kanal, još jedna američka baza u istočnoj Siriji, u blizini polja Koniko, našla se pod raketnom vatrom.

„Američki vojnici su ubijeni kao rezultat napada na bazu Koniko u istočnoj Siriji“, navodi se u izveštaju.

Ranije je Al-Majadin izvestio da je izveden raketni napad na američku bazu u oblasti naftnog polja El-Omar u provinciji Deir Ez-Zor u istočnoj Siriji.

Prema sirijskim medijima i američkom kanalu Fox News, SAD su u nedelju uveče izvele vazdušne udare na ciljeve proiranskih grupa u provinciji Deir ez-Zor u Siriji.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin potvrdio je napade na dve mete u istočnoj Siriji, saopštio je Pentagon u ponedeljak uveče.

„Američka vojska je izvela ciljane napade na objekte u istočnoj Siriji koje koriste iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) i grupe povezane sa Iranom kao odgovor na tekuće napade na američko osoblje u Iraku i Siriji“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je portparolka Pentagona Sabrina Sing javila da su od 17. oktobra ove godine američke vojne baze u Siriji i Iraku napadnute više od 40 puta. Vašington odgovornost za udare stavlja na IRGC i proiranske grupe.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /