in

Američki novinar o ponašanju Zelenskog u Davosu: Napravio budalu od sebe

Ukrajinski predsednik ovoga puta nije bio taj koji bi „inspirisao“ Zapad i „ulio im nadu i entuzijazam“. On je došao u Švajcarsku da zahteva nove sankcije Rusiji, rekao je Haifong

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izgledao je glupo dok je iznosio zahteve za pomoć Kijevu tokom posete Davosu u Švajcarskoj, izjavio je američki novinar Deni Hejfong.

„Zelenski je napravio potpunu budalu od sebe na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu“, rekao je novinar na svom jutjub kanalu.

Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik ovoga puta nije bio taj koji bi „inspirisao“ Zapad i „ulio im nadu i entuzijazam“. On je došao u Švajcarsku da zahteva nove sankcije Rusiji, rekao je Haifong.

Kako je podsetio, Zelenski je, između ostalog, tražio od investitora da ulože novac u njegovu zemlju i obećao da će strani biznismeni „biti uspešniji“ ako počnu da posluju u Ukrajini.

Ukrajinski lider je učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, koji je održan od 15. do 19. januara.

On je održao govor pred učesnicima događaja, a sastao se i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom , generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /