in

Amerika je u haosu pod pokvarenim Bajdenom

Bivši američki predsednik tvrdi da njegovu konkurentkinju iz Republikanske stranke Niki Hejli finansiraju „Bajdenovi donatori“ i poručuje da je pod administracijom aktuelnog predsednika Amerika neuspešna država

Bivši američki predsednik Donald Tramp uputio je kritike svojoj republikanskoj konkurentkinji Niki Hejli i aktuelnom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, koji ga je ranije nazvao „pretnjom po američku demokratiju“.

U obraćanju pred više stotina pristalica, na stranačkom skupu u Ajovi, samo 10 dana pre važnog republikanskog glasanja za predsedničke nominacije, on je izjavio da su SAD pod Bajdenovom administracijom „neuspešna“ država, opterećena „teroristima“ i imigrantima iz „mentalnih azila“ koji se slivaju preko američke granice sa Meksikom, prenosi Rojters.

On je tako uzvratio na Bajdenove optužbe o opasnostima potencijalnog drugog Trampovog mandata, koje je izneo na skupu u Pensilvaniji, tokom svog prvog govora u okviru kampanje za predsedničke izbore koji će biti održani u novembru.

„Nijedna stvar nije postala bolja pod pokvarenim Džozefom Bajdenom. Sve je u haosu“, rekao je Tramp na stranačkom skupu u Ajovi.

Tramp se u svom govoru samo nakratko osvrnuo na događaje 6. januara 2021. godine kada je napadnut Kapitol, ponavljajući neosnovane tvrdnje da su izbori 2020. bili neregularni.

On je takođe kritikovao Niki Hejli, konkurentkinju iz Republikanske stranke, koja je dve godine tokom njegovog mandata bila ambasadorka SAD u UN.

Tramp je rekao da je Hejli tokom čitave karijere bila „u džepu donatora koji zagovaraju otvorene granice“ i izjavio da je ona „globalista“.

Takođe je izneo tvrdnju da kampanju Hejlijeve na ovim izborima finansiraju „Bajdenovi donatori“.

Prethodno je Bajden na stranačkom skupu u Pensilvaniji izjavio da je Tramp spreman da žrtvuje demokratiju u SAD kako bi došao na vlast, a kritikovao je bivšeg predsednika i zbog njegovog ponašanja 6. januara 2021. godine kada je napadnut Kapitol.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /