in

Amerika razmešta udarnu grupu nosača aviona u istočni Mediteran

Amerika razmešta udarnu grupu nosača aviona u istočni Mediteran

SAD razmeštaju udarnu grupu nosača aviona, uključujući nosač „Džerald Ford“, u istočni Mediteran radi jačanja američkih napora odvraćanja u regionu zbog napada Hamasa na Izrael, saopštio je američki ministar odbrane Lojd Ostin.

Ta grupa obuhvata i više brodova za podršku.

Ostin je rekao da će SAD u kratkom vremenskom roku za izraelske snage obezbediti dodatnu opremu i resurse, uključujući municiju.

Kako je naveo, ta pomoć će Izraelcima početi da stiže u narednih nekoliko dana.

Izrael prebacuje borbenu tehniku na granicu s Libanom, naređena evakuacija izraelskih gradova

Izraelska vojska započela je prebacivanje borbene tehnike na granicu sa Libanom, a izraelski ministar odbrane naredio je evakuaciju pograničnih gradova.

Izraelska armija učvršćuje od večeras i položaje na granici s pojasom Gaze. Stižu nova tehnika, tenkovi i artiljerijski odredi.

Vojska je ranije danas saopštila da izvodi artiljerijske udare na mete u Libanu, nakon što je, kako su saopštili, sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata.

Posle jučerašnje eskalacije, kada je vojno krilo palestinskog Hamasa izvelo napade na više desetina izraelskih vojnih položaja, a Izrael na pojas Gaze, sukobi su nastavljeni i danas.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /