in

Amerika traži od Evropljana da pooštre kontrolu nad sankcijama Rusiji

Američka ministarka finansija Dženet Jelen pozvala je danas direktore evropskih banaka da pooštre kontrolu nad sprovođenjem američkih sankcija Rusiji.

„Pozivam sve institucije ovde da se pojačano pridržavaju mera i da se još više usresrede na ruske pokušaje da izbegnu sankcije“, istakla je Jelen, prenosi Rojters.

Ona je navela da su sankcije koje su uvedene u decembru 2023. osujetile napore Rusije da proizvede robu neophodnu za rat u Ukrajini, ali istovremeno dodala da je potrebno uraditi još više na tom polju.

Jelen je zatražila od čelnika evropskih banaka da osiguraju da se njihove filijale i podružnice u inostranstvu usklade sa sankcijama protiv Rusije.

Ona je naglasila da se američke sankcije Rusiji trenutno najviše zaobilaze preko Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Turske.

Ministarstvo finansija SAD i dalje istražuje nove mogućnosti koje bi smanjile prihode Rusije i sprečile Moskvu da nabavi proizvode koje koristi za rat u Ukrajini, zaključila je Jelen.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakRuska duma predložila Generalnom tužilaštvu Rusije: Kijevski režim priznati za teroristički


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /