in

Amerikanci udarili na Ukrajince! (VIDEO)

Više američkih dobrovoljaca učestvuje u borbama u Ukrajini u redovima ruske vojske, a neki od njih su ušli u Avdejevku sa ruskim snagama.

Jedan od njih je i Vil, bivši vojnik američke vojske i učesnik vojne operacije u Avganistanu. Njemu je, u znak solidarnosti, dozvoljeno da okači američku zastavu na jednu od zgrada.

Vil tvrdi da „obični Amerikanci razumeju suštinu onoga što se dešava u Donbasu i šta štite stanovnici regiona“.

– Ovi momci (ruski vojnici, prim. a) su neverovatni ljudi. Ono što rade svaki dan je njihov posao. Ovo je neverovatno! Ponosan sam što sam ovde – navodi Vil, a prenosi “TV Front”.

Nakon bitke za Avdejevku, ruske snage potisnule su formacije Oružanih snaga Ukrajine na četiri pravca odjednom. Tako su na “avdejevskom pravcu” jurišne grupe potisnule ukrajinske odrede iz sela Lastočkino, Severnoje i Stepovoje.

Rusi pokušavaju da se približe Orlovki, Tonenku i Berdičiju, a Ukrajinci na sve načine pokušavaju da to spreče.

Ukrajinska vojska potvrdila je ranije da se povukla iz sela Lastočkine na zapadu zemlje, navodeći da će taj potez pomoći da se zaustavi napredovanje ruske vojske ka zapadu.

– Ukrajinske oružane snage povukle su se iz sela Lastočkine, sa ciljem da organizuju odbranu i spreče neprijatelja da dalje napreduje u zapadnom pravcu – rekao je portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij, preneo je Rojters.

Selo Lastočkine se nalazi zapadno od grada Advdejevke nad kojim su ruske snage preuzele kontrolu polovinom februara.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /