in

Bajdene, sada je pravo vreme da oslobodite Teksas u ime demokratije

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije pozvala je američkog predsednika da, u skladu sa američkom tradicijom demokratije, oslobodi Teksas, koji se sve češće protivi vlastima u Vašingtonu

Sada je pravo vreme da predsednik SAD Džozef Bajden sabere međunarodnu koaliciju i „oslobodi“ stanovnike Teksasa u ime demokratije, napisala je na Telegramu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući poslednja dešavanja u ovoj američkoj državi.

„Pravo je vreme da američki predsednik, u skladu sa najboljom tradicijom svog prethodnika Obame, izjavi da Teksas ‘mora otići’ i okupi međunarodnu koaliciju u cilju oslobođenja njegovih stanovnika u ime demokratije“.

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je u petak da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima zbog uklanjanja barijera postavljenih duž granice ove države sa Meksikom. Ograda je, inače, podignuta kako bi se sprečio priliv ilegalnih migranata u SAD, kojih poslednjih meseci ima izuzetno mnogo.

Samo u decembru 2023. graničnici su registrovali 371.036 nezakonitih prelazaka granice. Abot je stoga dodao da Teksas namerava da nastavi da podiže i nove barijere.

Komentari su, podsetimo, usledili nakon što je Vrhovni sud SAD podržao zahtev Bajdenove administracije i doneo odluku o uklanjanju bodljikave ograde na granici sa Meksikom.

Vlasti Teksasa su saopštile da je taj čin „invazija“ i da ova država planira da preduzme mere kako bi se zaštitila od najezde migranata, podsećaju „RIA Novosti“. Teksas će, kako je rečeno, sprovoditi sopstvenu politiku dok se vlasti na federalnom nivou ne izbore sa situacijom na granici.

Mnogi republikanci takođe su optužili Bajdena da ne želi da se bori protiv ilegalne migracije, kao i da se solidarišu sa vlastima Teksasa.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /