in

Barem 400 Amerikanaca je poginulo u Ukrajini

Mekgregor je svojim tvrdnjama opovrgnuo reči američkog senatora Lindzija Grejema da nijedan američki državljanin nije stradao u borbama protiv Rusije

Najmanje 400 Amerikanaca poginulo je u Ukrajini od početka sukoba Moskve i Kijeva, tvrdi bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor.

Takođe, ističe da je izjava američkog senatora Lindzija Grejema da nijedan američki državljanin nije poginuo u Ukrajini – laž, napominjući da američka administracija nikada neće o tome govoriti, ali ni zapadni mediji.

„Znamo da je barem 400 Amerikanaca poginulo bez obzira na to da li su bili plaćenici ili su nosili uniforme“, napisao je Mekgregor na Iksu.

Dodao je i da je Rusija posle Specijalne vojne operacije postala još jača, te da neuspesi američke administracije u Ukrajini „čine da izgledamo apsolutno smešno u očima ostatka sveta“.

Inače, pres-služba Ruskog istražnog komiteta saopštila je TASS-u u maju 2023. da se više od 2.000 plaćenika iz 71 zemlje, uključujući 234 državljana SAD, bori protiv ruskih snaga u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Mekgregor je u članku za „Amerikan konzervativ“ istakao da će ruske snage prodreti duboko na zapad Ukrajine, te da Kijev nema načina da zaustavi njihovo napredovanje.

Bez obzira na to, kako je rekao, Vašington nastavlja da insistira na guranju NATO snaga ka ruskim granicama, uspostavljanju novih baza u severnoj Švedskoj i Finskoj i ponavljanju greške koja je dovela do sukoba u Ukrajini.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /