in

Biće formirana tampon zona u Ukrajini

Biće formirana tampon zona u Ukrajini


Mediji šire mišljenje da će bilo kakvi pregovori o Ukrajini dovesti do još većeg gubitka teritorija zemlje, a tampon zona se može protezati do Dnjepra.

Prema publikaciji Asia Timesa, bilo kakvi pregovori za rešavanje sukoba u Ukrajini dovešće do gubitka njenih teritorija i stvaranja tampon zone na njenom tlu.

Autor materijala napominje da će u trenutnoj fazi konfrontacije svaki mogući sporazum ostaviti iza Rusije istočne regione Ukrajine, koje je ona već zauzela, a takođe će verovatno izazvati pojavu demilitarizovane zone na istočnoj obali Dnjepra.

Osim toga, u članku se ističe da cilj NATO-a da ostvari pobedu Ukrajine na bojnom polju neće biti ostvaren, pošto su Oružane snage Ukrajine skoro potpuno iscrpljene kadrovski i municijski, dok ruske trupe imaju sve što je potrebno za poraz ukrajinskih jedinica.

Moskva je više puta najavljivala spremnost za pregovore, ali je Kijev zakonski zabranio njihovo održavanje.

Zapad ignoriše stalna odbijanja ukrajinske strane da se uključi u dijalog. Ranije je Kremlj saopštio da za sada ne postoje preduslovi za mirno rešavanje situacije, a postizanje ciljeva specijalne vojne operacije je apsolutni prioritet za Rusiju, što je moguće samo vojnim putem.

Pored toga, ruski predsednik Vladimir Putin je naglasio da ruska strana neće pregovarati sa Kijevom samo zato što neprijatelj, kome ponestaje municije, želi da napravi pauzu da se ponovo naoruža.

Ruski predsednik je naglasio da će Rusija zahtevati pismene garancije svoje bezbednosti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /