in

“Biće potpuni haos ove zime”

“Biće potpuni haos ove zime”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne treba imati sumnje u to da će „grupe za pritisak“ da rade strašan posao protiv naše zemlje sa različitih strana.

Cilj im je, kako je dodao predsednik Srbije, da vrše političke pritiske kako bi uticali na donošenje odluka našeg rukovodstva. On je na to upozorio odgovarajući na pitanja novinara o napadima na njega zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

Vučić je takođe ukazao i na to da postoji medijska i politička nomenklatura koju u Srbiji predstavljaju posebne grupe za pritisak, ali da „ne brine mnogo zbog takozvanih grupa za pritisak“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Njima je jedina politika da napadaju mene. Obično su kontradiktorni u tim napadima i u svojim izjavama. Optuživali su me da ću 3. aprila da uvedem sankcije, da me baš briga za prijateljstva, a oni su se pojavili 3. aprila i rekli – Vučiću uvedi sankcije. Sada me kritikuju što nisam, sutra će da kažu što jesam, prekosutra što nisi. Uopšte nije važno, tu politike nikakve nema“, rekao je predsednik tokom obilaska radova na lokalnim putevima Novi Pazar – Tutin i Pridvorica – Devići.

Kako je rekao postoji jedna čitava medijska nomenklatura, zajedno sa političkom koje predstavljaju posebne grupe za pritisak i pod stranim direktnim uticajem bi ključno da utiču na donošnje odluka rukovodstva Republike Srbije na najprljaviji mogući način direktno protiv interesa svoje zemlje u bilo kom smeru, bilo sa istoka, bilo sa zapada“, rekao predsednik Srbije na otvarnju deonice puta Novi Pazar -Tutun.

Vučić je dodao da je i na to upozorio ljude da će Srbija trpeti pritiske sa raznih strana.

„Naše je da čuvamo svoju zemlju i da brinemo o svojoj Srbiji. Da gradimo put Novi Pazar-Tutin, da gradimo put Debvići -Pridvorica, da gradimo Surčin-Novi Beograd, da konačno vidimo kako ćemo i koliko novca da skupimo da radimo Bački Breg- Sombor -Kikinda-Nakovo. To je naš posao, a to da će grupe za pritisak da rade strašan posao protiv naše zemlje sa različitih strana, u to nemojte da imate nikakve sumnje“, kazao je Vučić.

Upitan da prokomentariše pooštravanje sukoba u Ukraiji predsednik Srbije je kazao da je to bilo očekivano i da je najavio šta će biti ako se zaoštri sukob u Ukrajini. Dodao je da on to neće da komentariše.

„Hoću da kažem da cene nafte kotacijske odoše u nebesa. Cena nafte, da danas biramo cenu, bila bi već preko 240 za dizel i to cena koštanja i zbog rasta dolara i zbog toga što Saudijska Arabija, Emirati nisu pristali na američki plan i dogovor unutar Opeka“, objasnio je predsednik.

On je dodao da postoji još jedna opasnost od pojačanog sukoba.

„To je što je Ukrajina veliki izviznik erlektrične energije, oni izvoze od Moladavije do baltičkih zemalja. I vi sada imate jedinstveno evropsko tržiste električne energije. I ako oni ne izvezu struju i budu u nemogućnosti da je izvezu pojaviće se disbalans na celom evropskom tržištu. Biće pitanje da li, uopšte bez obzira koliko para smo obezbedili, možemo da kupimo tu struju. Žurimo da obezbedimo dodatne količine gasa kako bismo Pančevo sa Rusima i gledamo sa Makedoncima uđemo u jedan privatni TETO u Skoplju ukoliko možemo da obezbedimo gas ukoliko bismo imali sigurnost da možemo da kupimo struju“, rekao je predsednik i ocenio da će „biti potpuni haos ove zime“.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

(tanjug)